Eton mess
Het klassiek Engelse dessert 'Eton mess' in een VERS jasje.
Wat is Eton mess nou eigenlijk?
Wij hebben dit dessert kort geleden op het menu gehad, nu hebben wij vaak de opmerkingen ontvangen: ‘ik heb daar echt nog nooit van gehoord’ en ‘wat is dat eigenlijk?’ Zodoende heb ik besloten hier een verhaaltje over te schrijven.
Eton mess is eigenlijk de klassieke Engelse variant van de welbekende aardbeien met slagroom. De originele versie bevat slagroom, meringue en aardbeien. Tegenwoordig zijn er honderden varianten van en hebben ook wij onze eigen draai eraan gegeven.
De naam zegt het eigenlijk al een beetje ‘mess’. Het moet dus een soort van lekkere bende worden. Hoe krijg je dit nou voor elkaar?
Wij doen dat als volgt: je zorgt dat de slagroom lobbig (yoghurtdikte) opgeklopt wordt, vervolgens marineren wij de aardbeien met een beetje suiker en citroen. De meringue breek je in grove stukken en wij doen er ook nog Bastogne kruimels en wat limoenzest (geraspte schil van de limoen) doorheen voor de frisheid.
Het mooiste komt nu, alles kan bij elkaar in een kom en dan roer je alles met 2 á 3 grote slagen door elkaar. Wat dus de truc is dat het niet een geheel wordt, maar een ‘mess’ van slagroom met stukjes van de andere ingrediënten. Verdeel het gerecht in bakjes en genieten maar.
Wel een tip om mee af te sluiten: laat het gerecht niet te lang staan want dat gaat het krokante van de meringue niet ten goede komen.
Eet smakelijk!
Björn.
Recente blog berichten
Bekijk allesHaarlem
My kinda town 'Haarlem'
Lees verderHet interview: Van hobbykok naar ondernemerschap
Een interview met de ondernemer, de passie en het creatieve brein achter VERS Haarlem
Lees verderTafeltje dekje
Ken je dat, een woord dat je wel kent maar eigenlijk niet helemaal weet wat het precies inhoud?
Lees verder5 tips om gezonder eten te bestellen
Vind je gezond eten bestellen vaak een opgave? Hier zijn 5 tips om te zorgen dat je comfort food niet de vijand word van de weegschaal.
Lees verder