De saus waar iedereen van houd. Mayonaise!
Mijn idee van mayonaise. Bijna iedereen eet het wel mayonaise. We zijn ondertussen gewend aan de romige ietwat zoete mayonaise van de supermarkt. Een zelfgemaakte mayonaise maakt vaak indruk qua smaak. Ik maak deze dan ook graag wanneer ik niet minuten over heb even zelf.
Mayonaise mijn recept:
Nodig:
- 2 eidooiers
- 2 etl azijn
- 1 etl mosterd
- 300 ml zonnebloemolie
- Peper en zout
Bereiding:
Meng de eidooiers, de azijn en de mosterd tot een glad geheel. Dit kan met een garde of met een staaf/handmixer. Voeg langzaam de zonnebloemolie toe terwijl je dit steeds door blijft mengen. Zorg dat je geen grote hoeveelheden tegelijk toevoegt want dan bindt je mayonaise niet goed. Als je dit tot een glad en mooi geheel hebt gemengd voeg je peper en zout naar smaak toe.
Als twist op deze mayonaise kun je kerriepoeder, of knoflook toevoegen om een wat avontuurlijker sausje te maken.
Eet smakelijk,
Sebastiaan
Recente blog berichten
Bekijk allesHaarlem
My kinda town 'Haarlem'
Lees verderHet interview: Van hobbykok naar ondernemerschap
Een interview met de ondernemer, de passie en het creatieve brein achter VERS Haarlem
Lees verderTafeltje dekje
Ken je dat, een woord dat je wel kent maar eigenlijk niet helemaal weet wat het precies inhoud?
Lees verder5 tips om gezonder eten te bestellen
Vind je gezond eten bestellen vaak een opgave? Hier zijn 5 tips om te zorgen dat je comfort food niet de vijand word van de weegschaal.
Lees verder